Webwinkel: opzetten en runnen

Jaren geleden was ik benieuwd hoe ik online wat kon bijverdienen. Dat begon bij eenvoudige artikelen schrijven, maar inmiddels heb ik de focus op affiliate marketing. Daarnaast heb ik enkele jaren een webwinkel gehad.

In 15 maanden ontving de webwinkel 64 beoordelingen met een gemiddelde score van 4,6 uit 5.

Succesvolle webwinkel

Geen grote webwinkel, maar wel succesvol. In twee jaar verkocht ik meer dan duizend toiletkrukjes. Importeren vanuit China, promoten en verkopen.

Waarom toiletkrukjes?! Tja, vreemd onderwerp hè? Destijds was ik als beginner opzoek naar een niche. Ik startte met meerdere toiletproducten en vond al snel uit dat dit product goed liep.

opzetten webwinkel en beheer
Deze webwinkel heb ik zelf opgezet en beheerd. Momenteel is dit een affiliate marketing website.

In het begin runde ik de webwinkel volledig zelfstandig. Maar al snel besteedde ik de opslag, verzending en routeren uit aan een order fulfillmentbedrijf.

Daardoor kon ik mij meer focussen op online marketing (o.a. SEO en SEA) en klantenservice.

In april 2019 besloot ik de webwinkel te sluiten omdat ik een wereldreis ging maken. Bovendien werd de concurrentie steeds groter. Op het moment van schrijven (april 2020), heb ik de website ingericht als affiliate website.

Zelf geanimeerde promotie video voor toiletkrukjes.

De website staat momenteel nog steeds op nummer 1 positie in Google (voor de belangrijkste zoekwoorden). Echter heb ik het nu omgezet naar een affiliate marketing website. Zo verdien ik er toch nog een beetje mee.

Bekijk ook de andere onderwerpen in mijn portfolio: